Får jag byta ägare på bilen och samtidigt behålla lånet?

Nej, du får inte byta ägare på bilen (det vill säga registrera bilen på någon annan hos Transportstyrelsen). Bilen är vår säkerhet för lånet.

Om du vill sälja bilen eller byta ägare så måste du antingen överlåta avbetalningskontraktet till ny ägare först alternativt slutbetala kontraktet.

Vill du överlåta avbetalningskontraktet så kan du ansöka om överlåtelse under menyn i DNBportal.se. Vill du lösa ditt avbetalningskontrakt så kan du begära uppgifter för att slutbetala under engagemangsöversikten i menyn på DNBportal.se.

Om det är någon inom familjen (bor på samma adress) som ska ta över bilen måste vi först lägga till personen som medlåntagare på lånet. Då kontaktar du oss enklast via chatten eller webformuläret under "Kontakta oss" i menyn på DNBportal. Uppge personnummer, telefonnummer och mailadress på den som ska läggas till. Efter sedvanlig kreditprövning skickar vi därefter ett brev (avtal om tillägg medlåntagare) som ni skriver under och skickar tillbaka till oss. Därefter får ni göra ägarbytet.

(OBS. Du får byta ägare till din befintliga medlåntagare på kontraktet, om det redan finns en sådan, utan att kontakta oss.)

Sökord: BILLÅN, ÄGARBYTE, TRANSPORTSTYRELSEN
DNB Finans Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.