Hur gör jag om jag vill sälja min bil?

  • Vill du överlåta ditt lån till köparen i samband med försäljningen av bilen? Det är möjligt att överlåta ditt avbetalningskontrakt till köparen av din bil. Du kan snabbt och säkert göra det digitalt med mobilt bank-ID. Mer uppgifter finner du under menyvalet "Överlåtelse" i DNBportal.
  • Vill du sälja bilen till en privatperson, ett företag eller en till oss ej samarbetande återförsäljare? Ska du inte överlåta kontraktet i och med försäljningen måste det slutbetalas. Du kan enkelt göra en beräkning av din aktuella skuld på DNBportal.se under menyvalet "Engagemangsöversikt". Här kan du även erhålla de uppgifter de behöver för slutbetalning. Hur du och din köpare kommer överens gällande vem av er som ska göra inbetalningen bestämmer ni själva beroende på vad som passar er bäst. Glöm inte att ni även ska byta ägare på bilen hos Transportstyrelsen i samband med försäljningen.
  • Ska du sälja in bilen till en samarbetande återförsäljare? Ska du sälja bilen till en återförsäljare som är samarbetspartner till DNB Finans så kan du låta återförsäljaren själv ta fram lösenuppgifter på lånet via sitt eget datasystem. Först måste du dock ge så kallat "Samtycke" till detta. Inställning för "Samtycke" hittar du under "Min profil" i menyn på DNBportal. 

Sökord: Ägarbyte, Försäljning
DNB Finans
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.